الأحد، 13 مارس 2011

شوربة السى فود


 ازيكم  بجد  انا كنت مكتابه جدا الفترة الى فاتت ولما  قولت  ان مفيش فايدة  قولت  بقى اطلع الكبت  فى الاكل وبدانا ام المعارك وعملت  بجد  شوربة  سى  فود اكتر من رائعه  بجد  تفوقت بيها على جميع فنادق مصر وبر مصر بجد    بقى مقلكمش تجنن
نبدا  بالرحمن و قولكم  شوربة السى فود يلهوى على طعمها  بجد يميميميممييم

المكونات

بصو  بقى هى بالسنس اى بالعقل  حسب انتو بتفضلو اية اكتر ووبتحبو  يكون جواها اية
انا عملت  انهردة
كابوريا صوابع / كابوريا عادية / جمبرى بيبى / جمبرى كبير / سبيط / سمك فلية بياض ( اى نوع  سمك فلية ) / جندوفلى / بقلويز كبير



التبيلة ( كرفس افرنجى او بلدى + كزبرة خضراء + توم + جزر + بصلة )  كل دة  يتغسل ويضرب فى الكبة + بشر ليمون + بشر برتقال  +  جنزبيل فرش + ورق لاورا + حبهان



نكون منظفين  البحريات  كلها  ومقطعيين روس الجمبرى ورجلين الكابوريا ونجيب قطعتين من السمك الفلية  ونجيب بقى حلة  ونضع زبدة واهم  حاجة  زبدة ونقوم مشوين فيها الرجلين والروس والقطعتين السمك وبعدين  نحط نص التبيلة  لان هى دة الشوربة وطبعا ملح وفلفل ابيض ونسبها تغلى على نار لغاية مع تتطعم كلها  فى بعض زى الصورة كدة







ونجيب حله ونحط قطعه  اخرى من الزبدة  وبعدين نشوه البحريات مع  بعضها كلها ولعلمكم هى اصلا مش هتخد وقت  اصلا ونحط معلقة تانية  من التبيلة المشار اليها سابقا ونقلبهم على  بعض وكمان اضافة فصين توم مدقوقيين بعد ما نكون  شوهناهم نرش عليهم رشة دقيقة خفيفة طبعا حسب الكمية كانك بتحطى ملح خفيف



ونجيب الشوربة الى فيها روس الجمبرى والكابوريا ونصفيها ونخد كوب شوربة + نص حليب + معلقة صغيرة دقيق وندوبهم ونحط على البحريات  البتتشوه ونكمل تصفية الشوربة عليهم  اول ما تغلى لمدة خمس دقائق  تقوم بشرين البرتقان اليمون عليهم ونحط معلقة اخرة من التتبيلة عليهم وكريمة لبانى فى الاخر وربع كوب ليمون  وكزبرة خضراء مقطعه مع فص توم للريحة فى الاخر ونضفى على الشوربة وبجد  طعهمهااااااا دمار والله




انا معرفتش اكتب مقادير ان بصراحة كلو حسب الكمية  بتاعت البحريات والافراد
بس والله انا مش عوزة اقولهم وتحدى ان الاكلة كانت عبقريه وبشهادة جوزى  واخويا  قالولى دمرتينا وطبعا  ابنى الجميلة قالى روعه ودة  فى قرارة نفسى اهم  شهادة احب اسمعها




هناك تعليق واحد: