الخميس، 6 يناير 2011

كشرى بقى مرمورة الفظيع بالصور

انهردة بقى  عملة كشرى  جميل بشكل واحلى من بتاع الشارع والله واجمل

بصو  فى ناس  بتقول علية  رخم وغلبة وحركات  بس والله انا مش  بحس  بكدة لان  الترتيب بيبقى مهم جداا   فى المطبخ  وفى طريقة الطبخ  وانا بصراحة  بعمل كل حاجة ويعنى بيبقى فضالى   بس الارز يتشرب فقط فبخلية تانى  يوم  بجد  بيبقى جميل  جدااااااا او  هى  كلها  وقفة  بجد بنخلص الحاجة فيها  بسرعة  بس الترتيب
نبدا  بالرحمن ونقول




 كشرى  بقى مرمورة  الفظيع  بالصور

هو عاوز تركزو ومتهوش منى  بجد  وانا مش  هكتب مقادير  كلو  بالعقل   بجد  بس مهما  اقولكم احلى من الشارع  بالمليون مرة   وبجد انا واحدة من  ناس مش  بحب الكشرى  بتاع الشارع  ابداا  فببدع فية

التجهيزات الكشرى : (  حسب مقدار كل بيت  دة مقدار بيتى انا )

1-   5بصلات  مقطع  شرائح تخينة وكبيرة فصيت  توم مقطعين شرائح ( للنكهه فقط ) ونكون رشين علية ملح  وسكر بسيط
     2- رومى + حار حسب الرغبة + توم + كوب خل + 2/1كوب ماء + 4/1
                كسبرة  +2/1  كمون + ملح ( كل دة فى الخلاط )  تبقى  الدقة
2-    الصلصه ( طماطم + فصين توم + فلفل اخضر للنكهه + ملح  + فلفل ) ودة صلصة
         الطماطم
4-   الشطة ( معلقة شطة + حبة  كوب من الصلصة الى احنا  عملناها )
5    -انواع معكرونة  ( اسباجتى + مرمرية + شعرية + اى نوع  معكرونه بتفضلية صغيره
6-   4/1 كيلو عدس بنى  + 2 كوب ارز مصرى
7-   4/1 حمص الشام منقوع 6 ساعات ومسلوق ببصلة + طماطم + فص  توم 


 الكشرى بالتفصيل المملل  وبالصور
نجيب حلة  الى ههنعمل فيها الكشرى   ونحط كوب زيت  منبخلش فى الزيت لان  دة الى هخد منو لكل حاجة  عملها 

نحمر اول  حاجة شرائح التوم لغاية ما يصفرو  والزيت يخد ريحتو  ونشيل التوم وبعدين نحمر البصل  فى الزيت العميق لغاية ما يقرب يبقى  بنى  او  اصفرونصفية على  الكلينكس






 يتصفى  وبعدين فى نفس  الزيت  تحمر الشعرية + المكرونة المرمرية  من  كل حاجة  نص كوبياية لان  هنخد نصهم مع الارز ونص التانى  واحنا  بنسلق المعكرونة
 فهمين لغاية  دلوقتى  براحة بكلم اهو
وبعدين نشيل  المعكرونة والشعريه  بالمصفى علشان نصفى الزيت  ونخد نصها  ونكون بنغلى ماية علشان نسلق المعكرونة
 ( اسباجتى + نص الى المعكرونة والشعرية المحمرة  + اىنوع معكرونة تعجبك ) + ملح خلاص
وبعد السلق نقوم مصفينها  حطين معلقة  زبدة ورشة فلفل اسود وعلى جنب برضو



تخد  حبة  زيت علشان نعمل الصلصة من البنحمر فية ونضرب ( طماطم + فصين توم + فلفل اخضر للنكهه + ملح  + فلفل ) ونسبهم  يغلو على نار وبعدين نحطهم  فى  بطرمان  ونخلية على جنب

ونفس الحاجة الدقة ( فلفل رومى + حار حسب الرغبة + توم + كوب خل + 2/1كوب ماء + 4/1 كسبرة +2/1 كمون + ملح +كوباية ليمون وياريت نرمى قشر ليمونه فيه ا بتدى  نكهه  حلوة ( كل دة فى الخلاط  لفة واحدة بس )  ونحطها فى برطمان واذا اتعملت من الصبح او قبلها بيوم  صدقنى خحف   هتبقى عملة زى بتاعت الشارع بظبط  




 نسلق حمص الشام منقوع 6 ساعات ومسلوق ببصلة + طماطم + فص  توم 

نبدا بقى الكشرى  ( العدس + الارز + المعكرونه المتحمرة  والحمص ) طبع  نجيب الحلة  بتاعت الزيت الى حمرنا  مكانها البصل  والتوم والمعكرونة  ولعلمكم الزيت  هو الى بيخلى الارز يلمع ويفلفل بس بردو بالعقل  
نحمر بصلتين فى الزي ما  يبقو بنى  وبعدين نحط العدس انا مش بنقعوا بصراحة علشان  ميتهريش ويبقى شكلو  حلو ويبقى باين كدة واحدة وبواحدة ووبعدين  يتحمر مع البصلة شويه وعليهم معلقة معجون صلصة كبيرة وبعدين كوبينن  ماية + 4/1 معلقة كمون  يشربهم العدس  نقوم  حطين  كوبيتين الارز عليهم بقيت المعكرونة المتحمرة  هى والشعرية  وبعدين نفلبهم على النار مع بعض شويه براحة ونرش شوية  ملح بقى  ( انا مرشتش علىالعدس علشان ميكشش منى ويخد سوا )  و نحط ماية بس منزودتش ماية  علشان تبقى الارز متفلفل ومننساش ان فى معكرونة هتستوى معاهم  يعنى  اذا فى العادة الارز  بيخد كوبيتين نحط مثلا  كوب الا ربع







وبجد الطبق النهائى بتبقى عوزة تكلى  طبقين واتنين وعشرة طعموا جميل  ويجنن

هناك تعليقان (2):