السبت، 20 فبراير، 2010

ارز السمك بالخلطه

ازيكم اخباركم اية وحشتونى والله انا مبسوطه انى عماله اتفنن فى الاكل والوصفات منها تغيير ومنها علشان بردو احس انى متميزة شويه فى الاكل المهم انهردة جايه اعملكم طريقة عمل رز سمك بس بصراحة جميل جداا ممكن الواحد يكلو من غير حاجة نبدا بالرحمن ونشتغل
ممكن كمان تسمو كبسه سى فوود

المقادير حسب الكمية الارز انا كنت عملة 2 كوب ارز

بصله + 1طماطم جامدة جداا زى بتاعت التبولة + فلفل حار بدون تقطيع لاعطاء النكهه + فلفل رومى احمر واخر اخضر + نصف ليمونه ناشفه ( لومى )+رشة كزبرة +رشة كمون + فص توم واحد + 2جزر مبشورة+ كوب ارز اى نوع انا استعملت البسمتى ويفضل علشان ميعجنش

نبدا نقطع المقادير صغير جداا ونبدا بتحمير البصل وقبل ما يتحرق ولونو يغمق اووى نحط الفلفل الحار وبعديها الطماطم على طول والفلفل الرومى والتوم وتحط التوم فى الاخر لان انامش عوزاه يعنى التوم يبقى ريحة التوم الى ضاغيه علية فاهمين وبعدين نفضل نقلب شويه بس خلى بالك الحاجة تتهرى براحة علشان كل حاجة تحافظ على شكلها وبعدين نكون بشرين الجزر ونقلبو مع الارز ونقوم حطين على الخلطه ونقلب مرتين مع وضع الملح طبعا ونقوم حطين المية واول ما يغلى نوضى علية خالص بجد جميل جداا وممكن نحط قطه سمك او جمبرى او سبيط وتبقى زى كبسة السمك بس بجد كان الارز طعمو حلو كان ناقص انى اكللهم فى بقهم من كتر ما انو مش محتاج حاجة
( ممكن نحمر الجمبرى ونحطو على الوش او السمك بجد شكلو بيبقى يجنن )

وبنفس الوقت طعمه خطيييير جدا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق