الخميس، 23 ديسمبر 2010

بطاطا حلو فى الفرن على طريقتى

البطاطا  فى الفرن على طريقتى




 
اليومين البرد الى بقالنا من القرن 18 مشفنهوش كنت هموت بجد عملت بقى اكلة بجد حلويات وانا فى العادة مش بعرف اعمل حلويات لان بصراحة الحلو مش بيعرف يعمل حاجة حلوة ودة طبيعى طبعاا

فعملت بطاطا فرن بس بجد غريبة وحلوة بشكل وكانت مدفايانى بطريقة تهبل ( ممكن نعمل القرع العسلى بنفس الطريقة )


نبدا بالرحمن ونقول



نجيب البطاطا ونقشرها ونحط حوالى 4/1 كوب مايه للسلق + عود قرفه + وقرنفل حسب الرغبه ونوضى عليها وهى هتنزل ميتها   شويه نحافظ على ميتها                                                                                                                                                                                                            
شويه نحافظ عليها نهرس البطاطا بعد ما استوت بالشوكة بمعلقة سمنة ومعلقتين لبن ومعلقة قشطة وبعدين نكون عملين كراميل
معلقتين عسل او سكر لغاية ما يبقو كراميل بس دهبى مش اسود نطفيهم بمعلقة زبدة او كريمة لبانى او الاتنين انا عملت بالاتنين اصل الجو كان برد هعمل ايةة



نحط الكراميل دة فى الطبق الفرن وعلية البطاطا ونقوم عملين مهلبية ( كيلو حليب كامل الدسم + عليهم معلقتين نشا ) المهم انا دوبت مع الحليب والنشا 4/1 كوب جوز هند + ماء السليق البطاطا + زبيب + ومكسرات + معلقتين سكر 4/1كوب كريمة فى الاخر خالص لما تجمد خلى بالكم ان الزبيب مسكر عموما السكر دة بقى حسب الرغبه لانى مش بحب الحاجة مسكرة كفاية الكراميل





















بس هى والله ما دسمة اد ما كانت مدفايانى كنت بسخنها فى الميكرويف واكل بجد واو ولا دفاية ولالا ايةةة

داود باشا بالمشروم

وحشتونى  بجد  بس انا  بجد  تعبانه  ومكسورة  بس  بجد  بدعت لانى طبعا  اعقدة مربوطة وفموريش غير المطبخ  بردو  فى الصالح ههههههههههههههههههه

داود باشا  بالمشروم  على طريقة مرمورة





 انهردة  بقى هعملكم  حاجة  زى  كفتة داود باشا بس على طريقتى وبعدين نقلة حاجات  من احلى مجلة فى العالم فتافيت مجلتى المفضلة  نبدا بالرحمن  ونقول الخليط


كيلو  لحمة  مفرومة
(كسبرة +2/1 حزمة شبت +ملح +فلفل معلقة سمن + بصلة +جنزبيل فرش +فص تومة للريحة بس)

مشروم  بس فرش مقطع شرائح

طماطم (كونكاسية ) طماطم  توضع فى ماء ساخن  نشيل القشرة ونقطعها  وياريت  تبقى جامدة  بتبقى قليلة البذور صغير واربع ورقات ريحان
وبصلة  صغير
 الكسبرة والشبت  الخ طبعا  كل دة فى الخلاط  ضربة واحدة كدة  يتحط مع اللحمة وعوزاكوو تتدعكوو اللحمة  بجد  حلو  كانها  عجيبنة لعلمكم الطريقة دة  حلوة برضو لنجاح الكفتة  برضووو





         




ونعملها كور كدة حجمها حسب اللرغبة
ونقوم محمرين الكمية  فى  معلقة  سمنة وياريت النار عالية ونوضع على جنب فى طبق الى هيتحط فى الفرن ونقوم محمرين بصلة










شرائح  لغاية ما تتدبل وبعدين  نحط المشروم ونشوحوو  وبعدين نحطو على الكفته المتحمرة  وبعدين تشوة الطماطم مع فص توم وروزمارى او ريحان انا عملتها بريحان بجد  طعمها روعة وحطيتهاعلى  طبق الكفتة







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 







وتقريبا معلقتين ماية وغلفتها بالفويل وحطها فى الفرن  ربع  ساعه بس كانت تجنن  قدمت معاها روز ابيض