الأحد، 13 مارس 2011

سلطة من اختراعى

سلطة من اختراعى  بجد طعهما يجنن


السلطة انهردة ممكن تكون مبتكرة او من اختراعى بس واحدة صحبتى  شوقتنى للخس الكبوتشى فقولت اعملها تقولى بتكرهى اية فى الاكل  اقول السلطة وكانت الخناقة الاساسية كل يوم مع امى الله يرحمها بسبب انى بكره اعملها وكان من النوادر انى اعمل سلطة بس من كتر ما انا بكرها لما بعملها ببدع لانى بحط كلو على بعض وبفنن بيطلع فى النهاية حلوة  فقمت من النوم على السلطة نبدا بالرحمن
طماطم / كبوتشى مقطع سلايس / خيار / جزر مبشور / بصل احمر منقوع فى خل ومصفى ومغسول / بنجر مسلوق ومقطع / فص توم / ملح / خل بلسمك / زيت زيتون / ليمون كتيير /رومان  / وجرير / فجل احمر

المحتويات دة  كلها على بعض ونقوم جيبين الطبق ونحط الكبوتشى من  تحت وتحط السلطة  بعد ما نكون قلبنها وتبلنها مع  بعض عليها  يلهوى  بجد  كانت  روعه 
والله كان طبق سلطة روعه جميل جدااااا وكانت اكلة حلوةويارب تعجبكم
ودة نهاية طبق السلطة

 

شوربة السى فود


 ازيكم  بجد  انا كنت مكتابه جدا الفترة الى فاتت ولما  قولت  ان مفيش فايدة  قولت  بقى اطلع الكبت  فى الاكل وبدانا ام المعارك وعملت  بجد  شوربة  سى  فود اكتر من رائعه  بجد  تفوقت بيها على جميع فنادق مصر وبر مصر بجد    بقى مقلكمش تجنن
نبدا  بالرحمن و قولكم  شوربة السى فود يلهوى على طعمها  بجد يميميميممييم

المكونات

بصو  بقى هى بالسنس اى بالعقل  حسب انتو بتفضلو اية اكتر ووبتحبو  يكون جواها اية
انا عملت  انهردة
كابوريا صوابع / كابوريا عادية / جمبرى بيبى / جمبرى كبير / سبيط / سمك فلية بياض ( اى نوع  سمك فلية ) / جندوفلى / بقلويز كبير



التبيلة ( كرفس افرنجى او بلدى + كزبرة خضراء + توم + جزر + بصلة )  كل دة  يتغسل ويضرب فى الكبة + بشر ليمون + بشر برتقال  +  جنزبيل فرش + ورق لاورا + حبهان



نكون منظفين  البحريات  كلها  ومقطعيين روس الجمبرى ورجلين الكابوريا ونجيب قطعتين من السمك الفلية  ونجيب بقى حلة  ونضع زبدة واهم  حاجة  زبدة ونقوم مشوين فيها الرجلين والروس والقطعتين السمك وبعدين  نحط نص التبيلة  لان هى دة الشوربة وطبعا ملح وفلفل ابيض ونسبها تغلى على نار لغاية مع تتطعم كلها  فى بعض زى الصورة كدة







ونجيب حله ونحط قطعه  اخرى من الزبدة  وبعدين نشوه البحريات مع  بعضها كلها ولعلمكم هى اصلا مش هتخد وقت  اصلا ونحط معلقة تانية  من التبيلة المشار اليها سابقا ونقلبهم على  بعض وكمان اضافة فصين توم مدقوقيين بعد ما نكون  شوهناهم نرش عليهم رشة دقيقة خفيفة طبعا حسب الكمية كانك بتحطى ملح خفيف



ونجيب الشوربة الى فيها روس الجمبرى والكابوريا ونصفيها ونخد كوب شوربة + نص حليب + معلقة صغيرة دقيق وندوبهم ونحط على البحريات  البتتشوه ونكمل تصفية الشوربة عليهم  اول ما تغلى لمدة خمس دقائق  تقوم بشرين البرتقان اليمون عليهم ونحط معلقة اخرة من التتبيلة عليهم وكريمة لبانى فى الاخر وربع كوب ليمون  وكزبرة خضراء مقطعه مع فص توم للريحة فى الاخر ونضفى على الشوربة وبجد  طعهمهااااااا دمار والله




انا معرفتش اكتب مقادير ان بصراحة كلو حسب الكمية  بتاعت البحريات والافراد
بس والله انا مش عوزة اقولهم وتحدى ان الاكلة كانت عبقريه وبشهادة جوزى  واخويا  قالولى دمرتينا وطبعا  ابنى الجميلة قالى روعه ودة  فى قرارة نفسى اهم  شهادة احب اسمعها