الأحد، 10 أكتوبر 2010

مخلل الباذنجان ,,,,,,, والبابا غنوج

ازيكم وحشتيونى جداا الغيبه الطويلة دة بقى علشان كنت مشغولة ومغمومه من البيت والعيال ودخلنا فى دوائر رمضان يعنى انتو عارفيين المشاغل بس ساعدونى وحمسونى انى اعمل حركات وكدة المهم

انهردة انا هعمل شوية سلطات على مخلالات على درسنج( يعنى التتبيلات وانواعها بتاعت اللحمة والفراخ والسمك ) بس المهم يعجبكم بجد وتقولولى تسشلم اديكى يا مرمورة

نبدا بالرحمن ونقول



الباذنجان المخلل

 ( المخلل دة بقى ماما كانت بتعملو وبجد كان روعه وكنا على طول نحب ناكلو مع الفول او مع الباميا او البيض المقلى بعيون طبعا جريت رقيكم وبجد هو طعموا يجنن ومش هوصيكم متتفزلكوش واحترمو الرسبيه مش هوصيكم ( ولازم فلفل احمر ماما مكنتدش بتعمل المخلل دة غير بالفلفل الاحمر )

واحد كيلو با ذنجان عروسى 

4/1 فلفل احمر حار

1 راس توم

4/1 كوب ماء سلق الباذنجان

2/1 1 عصير ليمون ( مش كتير متخفوش )

الملح حسب الرغبه









بصو بقى الباذنجان يتسلق وبعد ما يتسلق نخد نص كوب ماء السليق ونكون ضربنا التوم مع الفلفل الاحمر الحار وبعدين نحطو فى طبق زى ما انتو شيفين ونحط علية ماء الباذنجان وبعدين نصف مقدار اليمون ونفتح البانجان ونبدا فى التخليل وبعدين نرص فى العلبة وبعد كدة نقوم حطين بقين اليمون على الباذنجان كلوو لغاية ما يغطية بس بجد روعه هو بقى هيتخلل كلو مع بعض بيبقى يجنن يطلع لونى بنفسجى

                                                                                    





 سلطة بابا غنوج

انهردة يوم الباذنجان العالمى بس كويس مفيد كلو حديد وبجد بيقوى المناعه عموما السلاطة دة عندنا كانى بعمل كريم كرامل لازم تكون موجودة فى التلاجة على طول لان باهر بيحبهاا جداا وانا والله بكولها ساعات كتيير بالبقسماط وحلوة وانا بعملها بطريقة بقى تجنن بجد الاول انا كنت بعمل كلو فى الخلاط بس الطريقة دة بجد هتفرق معاكم فى الطعم جدااااااااااا صدقونى

نبدا بالرحمن ونقول هنعمل ايةة

طبعا الكمية حسب كل بيت وحسب السنس برضووو

انا بعمل فى العادة

2 باننجان رومى ( ينقى خفيف الوزن علشان مش يبقى فى بذور كتيير من جوة يعنى حطية على كف ايدك كدة لقتية خفيف حلو يبقى مفهوش بذور كتيير )

بصلتين + 3 فصوص توم

التوابل ( فلفل رومى + فلفل حار اخضراو شطه + 2/1 معلقه كمون +2/1 كسبرة ناشفه +معلقه خل + +معلقه ماء )

معلقة زبادى + كوب صغير طحينه + زيت زيتون او زيت عباد شمس ( باهر بيحبو بزيت زيتون )



بصو بقى مفيش حاجة استتسهال وفزلكة الباذنجان يتشوى على البتوجاز من فوق علشان يبقى فاتح لون ميسودش الشيف الشربينى قال كدة وانا كنت بعمل فى الفرن بس بجد البوتجاز من فوق تحفه البصل والتوم برضو انا بدات اشوية برضو من فوق ( بينى بينكم هى عملية صعبه علشان البوتجاز بيتوسخ بس انا بعمل كدة ويبقى تانى يوم جيالى الى بتنظف يبقى عادى اعملو زى او حطو الشياطه حلو برضو فكرة ) بس خلى بالكم التوم لحسن ينشف منكم على النار بعد فزلكتكم




نقشر الحاجات دة كلها ونعملها باية بقى مفجاه لالا بالسكينة كانك بتخرطى ملوخية لالالا بالمخرطة وادعولى بجد





                                                          

ونروح جيبين التوابل كلها على بعض فى الخلاط ونضربهم على بعض من غير طبعا الزبادى ولا الطحينه ضربه واحدة او ندقوهم مع بعض برضوو دة برضو تعتبر دقة الكشرى الى فى الشارع

                                                                           
   


ونحطهم على بعض وبعدين نجيب الزبادى والطحينة و الزيت ونقلب كويس وخلاص بجد ادعولى لانها بجد جميلة ونحسو بالباذنجان وانتو بتكلو بجد جميل وومكن اذا مش عوزين طحينة وحركات تاكلو على انو متبل زى بتاع البنانيين بس بجد اعملو وقوليلو








 لانوووووو يجنن بجد واذا حطو فى العلبة فىالتلاجة يعيش بجد اسبوع بالهنا يا كتاكيت ودة كانت رحلتنا مع البرنجان انهردة