الأحد، 14 فبراير 2010



هنكلم انهردة عن فطاير السبانخ بصراحة انا بحبهاا اووى وكنت على طول بعملها لابنى واخويا لانهم مش بيحبو الاكل اووى غير انها بتريح الواحد فى عدم التفكير فى سندوتش اية انهردة فاهميين
نبدا بالرحمن ونقول
مقادير العجينة ( ممكن عجينة الفينو من الفرن الى مش عاوز يتعب )
المقادير العجينة
كيلو دقيق
4 اكواب زبادى
6 معالق حليب بودرة
4 معالق سكر
بيضتين
¾ كوب زيت (ذرة ,زيتون)
المية او لبن حسب العجن والعجينة بتبقى طريه شويه( انا بعجن بالبن)
معلقة ونص خميرة فوريه
لنجاح العجينة المقدير الجافه تتقلب مع بعض والمقادير السائلى مع بعض وتفضلى تعجنى بقى المهم تسيبها فى مكان دافى لغاية ما نعمل
حشوة السبانخ
بصل مقطع شرايح رفيعه جدااااا
زيت زيتون
سماق
سبانخ
½ كوب عصير ليمون
الطريقه نحط الزيت الزينون فى الحلة وقبل ما يسخن نحط البصل لغاية ما يدبل شوية نقوم حطين السماق وطبعا نكون غسلين السابنخ ومقطعنها واحنا بنصفيها نرش عليها شويه ملح وبعد نص ساعه هنلاقيها دبلة نعصرها من المية الى نزلت منها ونقلبها على البصل وفى الاخر نحط الليمون ونطفى عليها ونبدا بقى فى الحشو الفطاير ونعملها زى طريقة الجواب او القطايف ونكون دهنين الصنية الخبز بالزيت
ممكن نعمل كمية كبييرة وممكن نشيل بقيت العجينة فى الفريز هى والحشو
ونخبز الفطاير على درجو حرارة الفرن 180
وطبعا ممكن نشيل الفطاير فى الفريز ونطلها بليل علشان الولاد يخدها معاهم المدرسه او قبل الاكل نص ساعه كانك عملها دلوقتىىى

نصايح حلوة حبيبت اعرفكم عليها




نصايح جميلة لكل بنوته امورة يارب تعجبكم


اضيفي ملعقه من الخل لزيت القلي فالخل يقلل من امتصاص الاكل للزيت

*&2&*إذا زاد الملح في الطعام أضيفي قطعة من البطاطس او البصل فهما يساعدنا على تخفيف الملح لانهما يقوما بامتصاص الملح

*&3&*الجبن الزائد ممكن بشره ووضعه في الفريزرويستفاد منه لعمل حشوات للمعجنات

*&4&*إذا التصق الكيك بالقالب أو الصينيه توضع الصينية على منشفة مبللة بالماء الساخن وتترك لمدة عشر دقائق فيتكيف البخار في القاع ويؤدي إلى سقوط الكيك بسهولةوكذلك الحال بالنسبة للبسكوت والعجة

*&5&*إذا تكسر عليك الكيك أثناء قلبه فلا تيأسي فمن الممكن الاستفاده منها بتفتيتها لصنع الحلويات

*&6&*حتى لاتذبل السلطة لاتضيفي إليها الملح إلا عند التقديم

*&7&*‏ الدقيق من اكثر الأنواع التي تتعرض للتسوس لابد من نخله فورا عند شرائه قبل ان تتكاثر اليرقات‏واحتفظي به في كيس مغلق داخل درج الثلاجة‏

*&8&*لابد من فصل الحبة المصابة بمجرد الشراءقبل التخزين للحد من تكاثر الحشرة‏واحتفظي بالحبوب والبقول داخل كيس من الورق يسمح بامتصاص الرطوبة‏حتي لاتفسد‏و الأوعية الزجاجية أو المعدنية أفضل للتخزين من الأوعية البلاستيكيةمع مراعاة فرد قطعة من الورق بداخلها‏‏ و احتظفي بالحبوب والبقول بعيدا عن مكان تصاعد الأبخرة في المطبخ‏فلا تضعيها في أماكن قريبة من البوتاجاز‏

*&9&*‏ عند سلق الجزر الأصفر لعمل السوتيه مثلا‏‏أحرصي علي إضافة قليل من السكرفهو يساهم في الحفاظ علي لون الجزرويكسبه الصلابة المطلوبة مع عدم وضع الملح‏

*&10&*لاتتركي برطمان المايونيز خارج الثلاجة لفترة طويلةحتي لا يتعرض للفساد‏

*&11&*‏ اللحوم المتبلة المعدة للطهي أو الشيلاتحتفظي بها داخل رف الثلاجة لأكثر من‏48‏ ساعة

*&12&*‏ علبة اللبن المفتوحة لايجب أن تترك خارج الثلاجةفهي تعامل كاللبن المغليف يجب الاحتفاظ بها في رف الثلاجة ولمدة لاتزيد علي ثلاثة أيام


الديك الرومــــــى
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بصو بقى هنتكلم انهردة على الديك الرومى المحترم الى بيتعمل فى العزومات ويشرفك قدام الناس
المهم انا عوزة اطلب منكم طلب بجد احتر
مو التكنينك بجد فى ساعات حاجات بتخنق انا معاكم فى ساعات حاجات بتفيد علشان الاكل ميطلعش وحش وبجد تدعو على الى خلاكم تقرو الوصفة فهمتو يا كتاكيتنبدا بالرحمن ونقولنجيب الديك الرومى بصى هو ووزنى الحلو من 12-15 كيلو وانت اخرو دة بيبقى فى لحم ومحترم جدااانجيبو بقى متلج نسيتنى لما يفك تلجو على مهلو اذا طازجة ذو الريش الابيض انا بنصح بية لان ابو ريش اسود مش بيبقى فى لحم كتيير وبجد بيخد سوى كتيير فى الفرن زى البطه العجوز بظبط نبدا فى معركة غسيلو دةالمرحلة الاولىبجد هى معركة اولا نجيب طبق بلاستك كبيرر * بتاع الغسيل الهدوم* المهم نحط علية كمية ملح من جوه ومن بره بجد كمية محترمة اد كسين ملح كبار ملح الخشن دة وعليهم برضو دقيق ومن جوة ومن بره كانك بتغيسلى فراخ بس بضمير حبتيين لانو بجد اذا متغسلش كويس هيبقى زفر المهم نحط الكلام دة بتاع ساعه محدش يزهق اصل كدا كدا مش يتاكل دلوقتىى ونغسلو وبعدين نضرب نص كيلو ليمون بالقشر وعدد 3 برتقال بالقشر ونص كوب خل فى الخلا ط ونعيد غسل الديك الرومى باليمون والبرتقان والخل تانى ونسيبو برضو شويه اد ساعه كمان وبعدين نغسل الديك الرومى ونسيبو يتصفى حلو من المية ويرتاح هو شويه تعب من الحمومالمرحلة التانيةالتتبيلة ركزو و عوزة بقى المووضع يبقى بالعقل لان انا خايبه شوية فىالمقادير المهم نجيبالفوت بروسوسر ونحط8 بصلات كبار4 طماطم3 فلفل رومى3 فص تومالبهارات بقى المستخدمة جنزبيل طازجة نص واحدة كبيرة +فلفل اسود +كارى +ورق لورا +حبهان +بهارات حلو*كبيبه صينى+ قرفه + قرنفل+ روزمارى .... علبة عصير شعير+ كوب عصير برتقان (بشر برتقان كمان ) + ومعلقتين مسطره +معلقتين عسل ابيض+4ماجى+ ربع كوب زيت زيتون (بصراحة البهارات دة بالعقل حسب كل واحدة وبتحب وبعدين الديك الرومى كبيير بالعقل بقى وتركزو يعنى سنس وكل واحدة وسنسها)اقلهم على حاجة الديك الرومى اصلاا بطبعتو لحمو دلع فاهميين بس الملح والماجى بالعقل
كل دة فى الفوت بروسسر المهم نجيب الديك الرومى والتتبيلة نمسك السكينه ونخرمو من عندالصدر وبعدين من عند الوراك بس براحة المهم ونحط التتبيلة من جو ومن بره وبين الجلد يتتبل حلوالمهم نغرقوا فى التتبيله ونحضو بره التلاجة ساعه اذا كان الجو شتا ممكن نسيبو بره اذا صيف وجهنم يبقى ساعه ونحطو فى التلاجة من تحت ونستنى علية يومين المهم ندور بقى على حلة كبيير او صنية كيك تخد الديك تكفى والى عندها حلتو تبقى كويس جداااا انا شخصيا بخدها من حماتىنحمر الديك على الجنبين بفصسن مستكه وحبهان يخد لون واى حاجة نزلت منو وتحرقة نشيل الديك الرومى ونغسل الحلة بلاش كسل لان الشوربه الى هتخرج من الديك عوزنها نعمل بيها الرز بالخلطه بتاعتووووو فاهمين ...حمرنا الديك نغطية بقى بالفويل ونحطو بتاع ساعة ونص اذا متبل حلو وبضمير هيستوى على طول المهم هم 3الساعات على درجة الفرن 200 اذا بلدى يعنى الريش بتاعو كان اسود هيعقد اكتر من كدة
وبعدين هنكشف علية الساعه الاولى لان فى ماية هتنزل منو نخدها فى حلة على جنب علشان الارز بالخلطه المهم ونخلى بالنا بقى منو ولما نحس انو استوى زى ما بتكشفى على الكيكه من عند الصدر والوراك نكشف عنو الفويل علشان يتحمر حلو بقى وممكن نولع الشوايه ونسيبو بقى لغاية ما يتحمر , ولما يبرد هو عامتا الديك الرومى بيتاكل بارد علشان تعرف نقطعوو يعنى ممكن قدام التكييف يبرد او بره اذا الجو مش حرر براحتوو والبلهنا والشفا
انا بعملو بجد على طول بيطلع روعه فى العزومات فى رمضان والاعياد الميلا د بيبقى يجنن بس هو عاوز غلبة شوية بس بجد يستاهل والناس تبقى اعقدة ومستمتعه ومش مصدقه انك عملاه وطبعا جوزك يتفشخر بيكى
ودة بيبقى شكلووووو فى الاخر انا ببحبش اقطعو احب اقطع قدام الناس بصراحة علشان مققلش من قيمة الديك التقطيع الى مش بيعرف بقى الوراك بتتقطع نصين والصدر بيتقطع بالطول كانك بتقطعى اللحمة الباردة بس كل دة بعد ما بيرد فاهمين اى اساله بس بجد التتبيلة عليها عامل فى طعموو

اول الكلام



مش عوزة حد يقول معرفش ومينفعش وغالى والكلام الى بيوقف المراكب الى ماشية دة الكل موجود وكل حاجة موجودة عندنا نبدا بقى فى الحاجة الى بتعجز ساعات ومش بنبقى نلاقيها وبنسمعها وبنتفرس لانها غالية انا بجد عوزاكم تبقى قمميرر المهم نبدا باسم الله نتوكل على الله ببدائل الاطعمه الرخمة الى مش موجودة عندنا
خل بلسميك= خل التفاح
1 م ص خردل بودرة = 1 م ك معجون مستردة
1 كوب حليب حامض /خاثر = 1 كوب حليب + 1 م ك خل او عصير ليمون
1 كوب حليب محلى = 1/2 كوب حليب مكثف + 1/2 كوب ماء + 2 م ك سكر
1 كوب حليب مركز محلى = ( 1 كوب حليب + 1/2 كوب ماء مغلي + 2/3 كوب سكر + 3 م ك زبد )اخلطيهم في الخلاط حتى يتجانسووو
كوب كريمة خفق = 2/3 كوب حليب مكثف + 4 م ص عصير ليمون او خل१
كوب كريمة حامضة = كوب لبن زبادي + 2 م ك زبدة
اهداء
الـى زوجـى الغالى وابنائى زهرة حياتى
الى امى وابـى وجـدتى رحمة الله عليهم
الى افراد اسرتى
الى اصداقى المخلصين الاتى ارشدونى الى طريق الخير
الى كل من احب الطهى واحبه
تحية من الاعماق .........
المقدمة
الحمد لله تعالى والصلاة والسلام على الحبيب المصطفى هذة الكلمات المباركة ابتدء بها المقدمة هذة المدونه واتمنى من الله عزوجل ان انجح فى تقديمها وتوسيعها وان اضع كل مجهوداتىى واتعهد عدم بخلى باى فكرة ويكون مرجع سهل ومبسط لكم