الأربعاء، 27 أكتوبر 2010

صنية السمك البلطى ومعاها ارز بالجزر

انا بحب استعمل الجنزبيل الفرش بجد لانو اثبت انو فوايدو كبيرة وكتيرة وانو بيقوى عضلة القلب ويقوى الذاكرة وحاجة فرش احسن من الماجى وبتتدى فلفير طعم فى الاكل والشورب





هعملكم انهردة صنية سمك بجد رهيبة ومعاها رز بالجزر يجنن اى خدمة

نبدا بالرحمن ونتكلم فى المواضيع


اى نوع سمك انشالا فيلة متعقدوش نفسكم انا كان عينى على سمك البلطى وكان نفسى اعملو كدة وبصراحة السمكتين كانو مزعليين عينى فجبتهم

المهم نجيب جزر وجنزبيل فرش وفصين توم وكزبرة وكرفس فرعين شبت وفجل ابيض دة  بقى اكتر من  رائع   وزيت وملح فلفل ولمون وبشر لمون  وتقطعى فلفل  الوان بقى  بيدى فلفل  طعم بردووو وانا عندى بزار روبيان ممكن تحطو وبهارات سمك بس بسيط علشان انا عوزة اظهر الكزبرة والتوم ممكن ونتبلها السمك بجد من قبلها بيوم








عوزة تحطى اى نوع خضار تحبية حطى بس انا مكنتش الغزالة رايقة وكنت عوزة بطاطس بي فخدتها على لنار حبة وبعدين اعقد عليهم السمك بجد روعه ولفتها فى الفرن وحطيت نص كوب ماية بس علشان السمك هينزل الدسم بتاعو وبعدين فى الفرن مش هقول ربع ساعه وعشرة دقايق علشان انا مش بحب السمك يبقى مستوى اووى لان بعد كدة بيبقى متفل انا بقى كبيرة خبراء اكلات بحريه بالوراثه وتفتحو وتشومو ريحة ومفيش مانه نعصر لمونه بعد لما تستوى ومعلقة زيت كدة







بالهناء بجد
الارز بقى بتاع السمك بصلى تحميرها بس لغاية ما تتبل وبعدين نحطة الجزر فص تومة مدقوق ويتلفون كدة على ابوتاج ونحط الارز انا فى العادة بعمل كوب رز ونحط الملح يخط لفتو مع الارز وبعدين نحط المايه وبالهنا الارز بيطلع فاتح مش غامق تنوع بردووووو


ومع الف هنا  وشفاااااااااااااااء يم يم