الجمعة، 30 أبريل 2010

الجمبرى المسلوق بالصور هتكلو صوابعكم وراه يميم


الجمبرى المسلوق انا بحترمو اووى لما اكون مليش نفس اكل بعملو على بعضو وحركات بيبقى طعمو يجنن وبجد مسلى ويا سلام اذا اتبقى منو حاجة نقشرو ونعمل سلطة جمبرى بالمايونيز جريت ريكم نبدا بالرحمن ونقول الجمبرى المسلوق



نجيب الجمبرى بالقشر بعد مانكون شطفناه نحطو فى الحلة وبصو بقى زى ماموجود فى الطبق ومن غير





مقاديرالى بيحب يكترالبصل نحطو بالقشر بتاعو علشان يدى لون  خدعه برضو يكتر بيبقى تحفه وبنتخانق انا وجوزى علية لان بيبقى كلو  طعم جمبرىى انا هكتب بيتحط علية علية وبراحتكو

بصل+ فلفل حب + كمون +كزبرة ناشفة وخضرا+ رشة ملح+ توم فصوص من غير تقطيع + فلفل حار او رومى احمر واخضر + جنزبيل اخضر هيبقى بجد روعه احسن من البودرة اوالمتوفر+كرفش شوية + كمان توم  معمر انا بحبو اوو بيخلى الاكل حلو

كل على بعضو فى الحله وعلى النار واقل من عشر دقائق ونقلبو مرة وقبل ما نطفى ربع كوب لمون ونحط القشر بتاع اليمون كمان  ونطفى ونعيش بعد كدة اذا مكلتوش القشر مع الجمبرى مكنش مرمورة من طعمتوووووو بجد والصوره اه بتتكلم




طريقة عمل الجمبرى بالدقيق زى بتاع الشارع بالظبط

انهردة بقى هنعمل الجمبرى انا عاشقه بجد الجمبرى جداا انابحترمو وممكن اعقد اكل لغاية افطس منو


هعملو مقلى كانو بتاع الشارع والله



نبدا بالرحمن ونقول الجمبرى المقلى

نجيب الجمبرى ونغسلو وترش بسيط ملح علشان ميبقاش قوى واحنا بنقلية يبقى كانك بتكلى سفنج المهم اتغسل الجمبرى

التبيلة قليل توم ( قليل لية بقى توم علشان نستمتع بطعم الجمبرى ميبقاش طاغى علية طعم التوم ) +جنزبيل بودة + ورشة كمون مش كتيير برضو وملح ومعلقة زبادى او حليب بودرة ونسيبو فترة وياريت يبات ليل انابحب ابيت الحاجة فى التلاجة بالتتبيل نجيب الدقيق بسيط ونبدروا بالدقيق على خفيف جدااااا كتر الدقيق بيعجن الجمبرى زى فى الصور كدة





وبعدين طبق فى مية بسيط ونحط الجمبرى فى الدقيق وبعدين زى فى الصورة كدة نحطو فى الماية





 ونقلية فى زيت سخن والخطوة دة  عوزة سرعه شويه نكون مجهزين الجمبرى مبدر بالدقيق وجمبينا طبق الماية ومنكترش  الجمبرى فى طاسة القلى علشان  يطلع مقرمش وفاتح وفى اقل من ثوانى علشان الجمبرى مينشفش مش نحطو على النار ونروح ننام بس بجد روعه بالصور كمان وادعولى بجد روعه ومنظرو يفرح فى الطبق بيكون وبالهنا والشفا